Офіційний журнал Європейського Союзу опублікував список санкцій проти Росії за напад на Україну. До нього входять Путін, Лавров, Мішустін та інші.

Про це йдеться на сайті ЄС.

Вчора, 25 лютого, ЄС ухвалив санкції проти російського президента Володимира Путіна та міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова.

До списку також включили прем'єра РФ Михайла Мішустіна, заступника голови Ради безпеки РФ Дмитра Медведєва та інших російських політиків і чиновників.

Крім того, Рада ЄС погодила подальший пакет індивідуальних та економічних заходів проти Білорусі за співучасть у війні проти України.

Крім заморожування активів президента та міністра закордонних справ Росії, ЄС також вводить обмеження щодо членів Ради національної безпеки РФ, які підтримали визнання самопроголошених «ДНР» та «ЛНР». Санкції також стосуватимуться інших депутатів Держдуми, які ратифікували рішення уряду щодо підписання Договору про дружбу, співробітництво і взаємодопомогу між Російською Федерацією та двома утвореннями.

Євросоюз також буде націлений проти тих осіб, які сприяли російському нападу на Україну.

Нагадаємо, військово-морські сили Франції перехопили російське судно у протоці Ла-Манш. Причиною стали санкції Євросоюзу проти РФ.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ