Європейська комісія рекомендувала надати Україні офіційний статус кандидата на вступ до Європейського союзу. Відповідне рішення було схвалене 17 червня у Брюсселі.

Надання статусу «кандидата на вступ» як крок до повноправного членства в союзі означає, що Україні доведеться провести безліч реформ для відповідності критеріям, а потім отримати схвалення від усіх 27 країн блоку.

"Засідання колегії комісарів завершено. Підтверджено рішення, ухвалене вчора ввечері. Статус кандидата для України та Молдови. Грузія має виконати умови для набуття статусу«, - написав журналіст »Радіо Свободи" Рікард Йозвяк у Twitter.

Крім того, журналіст додав, що Європейська комісія дійшла попередньої домовленості: статус кандидата для України та Молдови - зараз, а потім - умови, яких необхідно дотримуватися.

Для Грузії ЄК схвалила наступне: умови зараз, а шанс отримати статус кандидата - після виконання усіх умов.

Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн на брифінгу заявила, що ЄК рекомендує надання Україні статусу країни-кандидата в ЄС.

Представники Єврокомісії та низки країн Євросоюзу раніше запевнили Україну, що її заявку буде розглянуто настільки швидко, наскільки це можливо.

Рекомендації ЄК будуть представлені лідерам Євросоюзу для ухвалення політичного рішення. Їх тепер мають затвердити лідери ЄС на саміті, що відбудеться 23-24 червня у Брюсселі.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ