Якби вибори до Верховної Ради відбулися найближчим часом, то найбільшу підтримку отримала б «Європейська солідарність» – за неї готові віддати голоси 18,9% серед тих, хто визначився з вибором.

Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології, проведеного 20-21 січня

«Відносно найвищу підтримку має партія »Європейська солідарність«, за яку проголосували б 18,9% серед тих, хто визначився з вибором. Підтримка партії статистично значущо (понад похибку) переважає підтримку інших політичних сил», - сказано в повідомленні КМІСу.

Далі йдуть три партії, чия підтримка відрізняється в межах похибки (вони формально «ділять» друге місце): «Слуга народу» (13,7% серед тих, хто визначився з вибором), «Батьківщина» (13,7%) та «ОПЗЖ» (11,6%).

Також набирають понад 5% прохідного бар'єра «Розумна політика» Дмитра Разумкова (7,6%), «Сила і честь» Ігоря Смешка (7,4%) та «Наші» Євгенія Мураєва (5,5%).

«Українську стратегію Гройсмана» підтримують 4,7%, Радикальну партію – 4,6%, «УДАР» – 4,5%. 

Соціологи відзначають, що у порівнянні з груднем 2021 року підтримка партії «Європейська солідарність» статистично значущо зросла (з 15,4% до 18,9% серед тих, хто визначився з вибором).

Водночас за цей період знизилася підтримка партії «Слуга народу» (з 17,4% до 13,7%). Підтримка інших партій статистично значущо не змінилася.

Дослідження тривало 20-21 січня. Методом телефонних інтерв’ю на основі випадкової вибірки мобільних номерів було опитано 1205 респондентів у віці від 18 років, що мешкають у всіх регіонах України (крім АР Крим та тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей).  

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і з врахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищує: 3,2% для показників, близьких до 50%, 2,7% для показників, близьких до 25%, 2,1% – для показників, близьких до 12%, 1,4% – для показників, близьких до 5%.

Нагадаємо, 19 січня, Печерський районний суд відпустив лідера партії «ЄС» Петра Порошенка під особисте зобов'язання

Пізніше, у прокуратурі повідомили, що оскаржуватимуть запобіжний захід колишньому президенту Петру Порошенку. 

ІА "Вголос": НОВИНИ