Делегація з Європи мала в Україні заплановані зустрічі зі Стефанчуком, Шмигалем, Резніковим та іншими

Керівництво найбільшої у Європарламенті фракції Європейської народної партії (ЄНП), яку очолює поляк Дональд Туск, вирішило відкласти свій візит до України через ескалацію ситуації на Донбасі та українських кордонах.

Про це повідомило Суспільне з посиланням на пресслужбу ЄНП.

«На жаль, через дуже швидку ескалацію напруги група вирішила відкласти свій візит, щоби дозволити нашим дипломатичним службам повністю зосередитися на виконанні своїх завдань», – сказано в повідомленні.

Раніше в Європейській народній партії анонсували візит в Україну та Литву, аби продемонструвати свою підтримку Україні та партнерам з ЄС та НАТО.

Візит запланували на 20-23 лютого. У Києві делегація планувала зустрітися з головою парламенту Русланом Стефанчуком, прем’єр-міністром Денисом Шмигалем, міністром оборони Олексієм Резніковим, а також представниками партій-побратимів ЄНП.

У Вільнюсі євродепутати мали відвідати розширену бойову групу передової присутності НАТО в Руклі та взяти участь у конференції високого рівня з безпеки країн Балтії.

Нагадаємо, що сьогодні Міністерство закордонних справ Нідерландів вирішило тимчасово перенести посольство в Україні з Києва до Львова у зв’язку з загрозою вторгнення Росії.

ІА "Вголос": НОВИНИ