Команда Львівського університету фізичної культури імені Івана Боберського перемогла у першому матчі своїх суперників з Британії. Сьогодні зустріч з угорцями

Напередодні змагань президент ФВПУ Олександр Свіщов розповів про завдання, які стоять перед хлопцями на Європейських університетських іграх.

«За відсутності офіційних турнірів через війну в Україні, ігри у Лодзі є наразі єдиними офіційними змаганнями, де зіграють чоловіки. Усі хлопці, які навчаються в університеті фізичної культури імені І. Боберського є гравцями національної збірної України. Вони -  досвідчені ватерполісти, які мають проявити свій професіоналізм і здобути перемогу у турнірі. Завдання на турнір максимальні - хлопці в кожному поєдинку мають перемагати і гідно представляти нашу країну на спортивній арені. Нам потрібні перемоги у спорті, дуже хочеться в такий важкий час для країни, тішити наших вболівальників перемогами і бодай трохи їм підійняти настрій. Я впевнений, нам під силу виграти турнір у Лодзі. Хочеться бачити хлопців на найвищому п’єдесталі пошани і щоб у Польщі лунав гімн України, саме завдяки перемозі наших ватерполістів», - заявив він.

Команда Львівського університету фізичної культури імені Івана Боберського потрапила до групи «B». Суперниками українців у квартеті є команди: 

 1. Lviv State University of PC 

 2. Sheffield Hallam university 

 3. Budapest Business School 

 4. Corvinus university 

Наразі вже відомо, що українці впевнено перемогли британців у першому матчі.

Збірна ЛДУФК ім. І. Боберського –  Університет Шеффілд-Халлам 24-4 (4-1, 5-1, 8-2, 7-0).
 
Сьогоднішні суперники української команди теж здолали своїх опонентів в першому матчі, тож саме нинішня зустріч стає ключовою на груповому етапі.
 
Ось трансляція поєдинку.
 

Читайте також у «Вголосі»: стали відомими причини падіння українського літака у Греції, де загинуло вісім громадян України. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ