Європейський союз розробив план заміщення газу із Росії, щоб позбавитися енергетичної залежності.

Про це заявив єврокомісар із питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон, пише «Європейська правда». 

За словами комісара, ЄС імпортує з Росії 155 млрд кубометрів на рік.

У рамках нової стратегії Брюссель планує отримати 50 млрд кубометрів за рахунок ввезення скрапленого природного газу зі США або Катару, 10 млрд кубометрів - наявними трубопроводами, аналог ще 25 млрд кубометрів буде вироблено за рахунок прискореного запуску морських вітряних турбін і сонячних панелей, - йдеться у повідомленні. 

Єврокомісар констатував, що президент РФ Владімір Путін використовує «газ, щоб розділити нас, і протягом багатьох років робив усе, щоб поділити Європу».

«Він намагався роз'єднати нас за допомогою своєї вакцини Sputnik, яка не спрацювала, він зробив все, щоб втрутитися в наші демократії за допомогою Russia Today, а тепер використовує газ, щоб розділити нас», - сказав Бретон.

Зазначимо, військовослужбовці 103-ї окремої бригади Сил ТрО ЗСУ долучились до евакуації транспортних засобів ДП «Артемсіль».

Додамо, російські окупанти почалиобстрілювати населені пунктита українські позиції на півдні країни з реактивних ситем залпового вогню «Сонцепек». Цей вид озброєння заборонений міжнародними конвенціями. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ