Заявка на вступ України до ЄС, яку лише напередодні ввечері передали до Брюсселю за підписом президента Володимира Зеленського, розпочинають розглядати веж цієї ночі. Рішення може бути оголошено у максимально короткий термін.

Нагадаємо, як повідомляв  «Вголос», вранці 28 лютого Президент Володимир Зеленський  заявив, що українська влада звертається до ЄС щодо невідкладного приєднання України за спеціальною процедурою.

Під час вечірнього звернення до нації 28 лютого Володимир Зеленський повідомив, що заявка вже доставлена до столиці Євросоюзу та офіційно зареєстрована Брюселем. 

Менше ніж за 3 години після заяви Голови Держави, представник України при ЄС та Європейському Співтоваристві з атомної енергії Всеволод Ченцов повідомив у своєму Twiiter про те, що вручив заявку постійному представнику  Франції, як зараз головує у Раді Європейського Союзу. 

 

Раніше Вступ України до ЄС вже підтримали Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйен, президент Польщі Анджей Дуда, прем'єр-міністр Болгарії Кирил Петков, президент Румунії Клаус Йоганніс, президент Литви Ґітанас Наусєда, голова МЗС Чехії Ян Липовський, а також Естонія, Латвія, Словаччина, Словенія.

ІА "Вголос": НОВИНИ