Європейський союз опублікував четвертий пакет санкцій проти російської федерації. Вони будуть посилювати обмежувальні заходи проти фізичних та юридичних осіб росії.

Про це йдеться на сайті Європейської ради, пише Суспільне.

Мова йде про фізичних та юридичних осіб, які є причетними до злочинних дій російської влади.

Відомо, що четвертий пакет санкцій передбачає заборону всіх фінансових транзакцій для визначених російських підприємств державної власності, а також заборону на доступ до будь-яких кредитних рейтингових послуг, або до будь-якої підписки на отримання послуг у зв’язку з кредитним рейтингом, для всіх російських фізичних осіб та установ.

Також ЄС розширив перелік осіб, які мають зв'язок із секторами оборони та промисловості Росії. 

Новий пакет санкцій заборонить нові інвестиції в енергетичний сектор Росії, а також накладають широкі обмеження на експорт обладнання, технологій та послуг у сфері енергетичної промисловості. Нові заходи також передбачають подальші обмеження у торгівлі залізом та сталлю, а також товарами розкоші.

Крім того, ЄС наклала санкції на ключових олігархів, лобістів та пропагандистів, які просувають кремлівські наративи щодо ситуації в Україні, а також на ключові компанії у військовій сфері, у секторах авіації, виробництва товарів подвійного призначення, у суднобудівництві та у галузі машинобудівництва.

Читайте більше новин за посиланнями:

ІА "Вголос": НОВИНИ