Свободівці вважають неприпустимим підвищення тарифів на газ для населення і вимагають постачати для приватних споживачів газ вітчизняного видобутку за справедливою ціною. Про це заявив 18 вересня 2018 року на сесії Львівської обласної ради депутат від ВО "Свобода" Ігор Тенюх.

Як наголосив депутат, для населення цілком достатньо газу вітчизняного видобутку.

"Прем’єр-міністр  обіцяє українцям чергове зростання ціни на газ - це, мовляв, неминуче, бо так нібито вимагає Міжнародний валютний фонд. Насправді це не відповідає дійсності.  Щороку "Укргазвидобування" та приватні компанії  добувають в Україні понад 20 млрд кубометрів газу, а для населення потрібно всього 17 млрд кубометрів. До того ж, Україна може збільшувати видобуток газу.

І те, що сьогодні, під час війни, влада купує близько 10 млрд кубометрів газу в агресора, підтримує російський "Газпром", є неприпустимим.

ВО "Свобода" наголошує, що за експертною оцінкою ціна на газ українського видобутку не перевищує 2 тисяч гривень за тисячу кубометрів. Сьогодні населення платить 7 тисяч грн. Підвищення ціни на газ призведе до непередбачуваних ситуацій.

"Ми категорично проти підвищення ціни на газ. Не може селянин за нинішніх умов платити за тарифами, які хоче встановити уряд", - наголосив Ігор Тенюх.

ІА "Вголос": НОВИНИ