Про це на брифінгу у Верховній Раді України 22 березня 2017 року заявив народний депутат України від ВО «Свобода» Андрій Іллєнко, передає прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода».

Свободівець навів два недавні приклади політрепресій, які зачепили націоналістів.

«По-перше, це ситуація зі свободівцем Геннадієм Дубровим – людиною, яка пішла добровольцем на фронт, брала безпосередню участь у боях за Донецький аеропорт. «Кіборг», відомий за позивним «Бізон», робив це суто на добровільних засадах і в разі загибелі або отримання інвалідности він би не отримав жодного офіційного статусу від держави. Саме через його політичну, націоналістичну позицію його переслідують сепаратистські суди, які за заявами інших сепаратистів звинувачують його в різних кримінальних злочинах суто з політичних мотивів», – заявив свободівець.

Депутат зауважив, що саме завдяки цим українфобським звинуваченням суд у Миколаєві нещодавно присудив «кіборгу» 6 років тюрми. Народний обранець заявив, що «Свобода» всіма можливими методами й засобами захищати Геннадія Дуброва.

Андрій Іллєнко також розповів про політичне переслідування відомого музиканта з Луганщини Василя Лютого: «В квітні 2014 року в Рубіжному патріот прийшов на проукраїнський мітинг. Там на нього напали сепаратисти, завдали тілесних ушкоджень, позбавили волі, катували. Після цього місцева міліція відкрила на музиканта кримінальну справу – начебто він мав при собі холодну зброю. З тих подій минуло три роки, а луганська міліція (тепер вже поліція) продовжує його переслідувати й хоче посадити в тюрму за те, що він в квітні 2014 року намагався захистити Україну в Луганській області».

«Вголос»

 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ