Генеральний директор SpaceX і Tesla Ілон Маск пообіцяв незабаром розповісти про успіхи компанії Neuralink, створеної ним в 2016 році для розробки нейроінтерфейсів, пише Science Alert.

«Прямий кортикальний інтерфейс», за словами Маска, може дозволити людям досягти більш високого рівня пізнання і дати кращий шанс конкурувати зі штучним інтелектом, повідомляло видання Wall Street Journal в 2017 році.

Незрозуміло, чи є основна мета Neuralink саме такою, або компанія займається підключенням людського мозку до комп'ютерів для споживчих додатків.

Велика частина того, над чим працює Neuralink, включаючи будь-які плани зі створення інтерфейсу між мозком і комп'ютером, все ще знаходиться в таємниці.

Напередодні Neuralink протестувала на щурах новий спосіб імплантації електродів у мозок. Система нібито схожа на «швейну машинку»: з черепа видаляється шматочок кістки, а в цей отвір вставляється голка з електродами. Електроди передають і приймають сигнали від комп'ютера, створюючи інтерфейс обміну даними.

Наразі система перебуває на рівні прототипу. Про експерименти над людьми поки нічого не відомо.

Стало відомо, що Ілон Маск навчить автомобілі Tesla об'їжджати ями.

ІА "Вголос": НОВИНИ