Один із фігурантів справи нападу на Катерину Гандзюк, голова місцевої ВО «Батьківщина» та очільник Херсонської обласної ради Владислав Мангер намагається втекти з країни.

Про це заявляють організатори спільноти «Хто замовив Катю Гандзюк?» у Facebook.

Так, активісти зазначили, що наразі Мангера немає в Херсоні, а його прес-служба не може пояснити, куди він зник.

«Людина, яка в деяких джерелах вказана одним із ймовірних замовників вбивства, голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер намагається втекти з країни. Інформація від наших джерел. Прес-служба цієї особи мовчить та ховається», - йдеться в повідомленні.

Організатори спільноти закликають владу не допустити того, щоб будь-хто з підозрюваних міг безперешкодно залишити Україну до закінчення слідства та покарання винних у смерті Гандзюк.

«Будь-яку втечу ми вважаємо проявом того, що влада та слідство дають можливість вірогідним фігурантам справи уникнути відповідальності», - йдеться в повідомлені.

Нагадаємо, інформація про смерть Катерини Гандзюк з’явилася 4 листопада.

Петро Порошенко закликав “знайти вбивць” активістки, а США та представники Євросоюзу — притягнути злочинців до кримінальної відповідальності.

Згодом ГПУ передала справу Гандзюк до СБУ.

6 листопада Верховна Рада створила Тимчасову слідчу комісію для проведення розслідування нападів на радницю Херсонського мера Катерину Гандзюк та інших громадських активістів.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ