Facebook Inc спостерігає збільшення кількості сигналів, що вказують на потенційні майбутні акти насильства, пов'язані з зусиллями по боротьбі з результатами президентських виборів у США після облоги Капітолію минулого тижня.

Як повідомила виданню Reuters прес-секретар, яка попросила не називати її імені з міркувань безпеки, штурм Капітолію США прихильниками Трампа, породив зусилля з організації безладів по всій країні.

Інавгурація Джо Байдена запланована на 20 січня. Сигнали, які відстежував Facebook, включали інтернет-повідомлення, що рекламують заклики до зброї або ненависті.

ФБР попередило про заплановані збройні акції протесту у Вашингтоні та всіх 50-ти столицях штатів США напередодні інавгурації. Прес-секретар Facebook заявила, що темпи обміну інформацією компанії з представниками правоохоронних органів також зросли після протестів у Капітолії.

Насильницька риторика на інтернет-платформах відкрито нарощувалася задовго до подій минулого тижня, коли ультраправі планували напад.

Після заворушень технологічні компанії вжили безпрецедентні кроки для боротьби з безпідставними заявами про фальсифікації виборів, які спричинили заклики до насильства.

У понеділок Facebook заборонив вміст, що пропагує фразу «зупиніть крадіжку» (stop the steal), яка стала гаслом збройних протестів прихильників Трампа. Компанія також блокувала пошукові запити щодо «штурму Капітолію» (storm the Capitol) та надсилання повідомлень, що містять ці фрази, для подальшого розгляду, заявила речниця.

Читайте більше актуальних новин на Вголосі:

 

ІА "Вголос": НОВИНИ