Так звана медична реформа, проведена в Україні за останні роки, призвела до катастрофічних наслідків.

Про це говорили медики в ефірі «Народного толк-шоу» на телеканалі НТА.

«Ми втрачаємо надзвичайно висококваліфікованих фахівців вузької спеціалізації. Медична реформа, яка запроваджується, передбачає ліквідацію цілих напрямків, зокрема, інфектологія теж постраждає. Хто тоді нас лікуватиме - складне питання.

Мені сподобалося інтерв'ю, яке дали провідні фахівці інституту Коха - це найкращий у Європі заклад - вони сказали, що мають неадекватну систему надання медичної допомоги в Європі з огляду на ті проблеми, які виникли з коронавірусом. Тож потребуватимуть суттєвих змін і відразу по завершенню великої біди перейдуть на реорганізацію системи протиепідемічного захисту не територіально, а загалом у розрізі держави. Тобто ще тільки розпочалася біда - вони вже бачать негаразди і думають, як з ними боротися», - зазначила доктор медичних наук, завідувачка кафедри епідеміології Львівського медичного університету ім. Д.Галицького Наталія Виноград.

«Ще з 2010 року була просто знищена система санітарно-епідеміологічного нагляду, санстанції знищені. Інфекційна служба фактично не працює. У районах офіційні ліжка »благополучно« »реорганізовували« - тобто скорочували ті ліжка і звільняли лікарів. Крім того, було скасовано інтернатуру після навчання в медичних вишах по інфекційних хворобах. А тепер задумайтесь...Інфекційні хвороби - це ж складова національної безпеки!» - додав лікар-інфекціоніст Андрій Орфін.

Повний запис ефіру дивіться тут:

 

ІА "Вголос": НОВИНИ