HR-менеджерку київської компанії Columb Trade Дарину Панасюк, яка нещодавно втрапила у скандал через відмову у роботі україномовній дівчині, звільнили.

Нагадаємо, мешканка Києва Вікторія Юхимець зіштовхнулась з мовною дискримінацією під час спроби влаштуватись на роботу у столичну компанію Columb Trade. Інцидент трапився під час телефонної розмови з HR-менеджеркою, яка відмовилась брати дівчину на роботу через її українську мову. А це, ніби то, не відповідає «корпоративній культурі» компанії, власником якої є білорус.

Після цього компанія вибачилась за «обурення українців», додавши у своє виправдання, що думка окремої працівниці є суб'єктивною і вона не збігається з поглядами компанії.

Тепер, жінку, яка відмовила дівчині у працевлаштуванні, звільнили. Відповідну заяву Columb Trade оприлюднила на своїй сторінці у Facebook.

«Нещодавно під час проведення співбесіди наша вже колишня співробітниця дозволила собі зауваження та коментарі, неприйнятні не тільки для компанії, а й ті, що порушують українські закони. Сьогодні Панасюк Дарину Павлівну було звільнено», - зазначили у дописі.

Також керівництво Columb Trade подякувало усім, хто звернув увагу на інцидент та пообіцяло виправити скоєні помилки.

"Керівництво компанії Columb Trade дякує всім небайдужим за висвітлення ситуації та зауваження. Ми розуміємо суспільне обурення і проведемо роботу над помилками.Просимо з розумінням поставитися до того, що іноді спрацьовує людський фактор. Ми пишаємося, що в нашій команді працюють учасники бойових дій АТО та ООС і поділяємо їх цінності та дотримуємося українських законів. Працюємо над помилками та розвиваємося! Слава Україні!", - додали у заяві.

До слова, мовна дискримінація у київській компанії викликала хвилю критики у соцмережах.

«Не знати мови країни, в якій живе і працює, може олігофрен, окупант і турист. Туристична віза закінчилась. Чи ви окупанти?», «Цікаво, скільки ще людей ця фірма не взяла на роботу через українську мову…», «Гарне самогубство компанії, прощавайте », - обурювались українці у коментарях під дописами компанії.

А тепер компанія заборонила коментарі до власних дописів.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ