До тимчасово окупованого Луганська нещодавно прибула чергова команда інструкторів з Ірану для навчання російських військових застосуванню ударних безпілотних літальних комплексів.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ у своєму ранковому зведенні. 

Також Головне управління розвідки Міноборони України опублікувало нове перехоплення, яке свідчить, що на боці російського окупаційного війська воюють курдські найманці, які вміють запускати іранські дрони-камікадзе типу Shahed.

Перехоплений діалог виявився доволі коротким: один зі співрозмовників скаржиться на поганий зв’язок, питає, які саме обрати координати та чи підходять вони. Як відзначають у ГУР МОУ, вони спілкуються «діалектом курдської мови з вкрапленням слів на фарсі».

Нещодавно також у США заявляли, що мають неспростовні докази того, що іранські військові інструктори безпосередньо залучені у війні росії проти України, підтримуючи атаки російських безпілотників на українську інфраструктуру та цивільне населення.

А у жовтні минулого року, після вдалого удару ракетами українськими військовослужбовцями по місцях зосередження російських військ у Криму, загинуло десять іранців, котрі тренували російських окупантів. 

Читайте також у «Вголосі»: росія готується завдати нового потужного ракетного удару по Україні. 

ІА "Вголос": НОВИНИ