Компанія SpaceX Ілона Маска розширила масштабні публічні бета-тестування свого супутникового інтернет-сервісу Starlink, заявивши, що приймає попередні покази від потенційних клієнтів.

Про це йдеться в повідомленні CNBC.

Потенційні користувачі Starlink на веб-сайті компанії можуть зробити попереднє замовлення на $ 99. У деяких повідомленнях за вказівкою замовлення говориться, що SpaceX «націлюється на покриття вашого регіону із середини до кінця 2021 року», в інших регіональних виконавчих замовленнях планується на 2022 рік.

Служба буде запропонована спочатку в США, Канаді та Великобританії.

На веб-сайті компанії підкреслюється, що пропозиції «повністю повертаються», але не зазначається, що «внесення депозитів не гарантує обслуговування». SpaceX також повідомляє, що «виконання замовлення може зайняти 6 місяців або й більше» залежно від того, де знаходяться користувачі.

SpaceX почав публічну бета-програму Starlink у жовтні 2020 року за ціною $ 99 на місяць, у доповненні до попередньої вартості замовлення комплектації Starlink в $ 499 та доставки. У комплекті входить маршрутизатор Wi-Fi та користувацький термінал, відомий як тарілка, для підключення до супутників.

Starlink – це амбіційний проект SpaceX для створення Інтернет-мережі з тисячами супутників, призначених для надання високоякісних інтернет-послуг споживачам у будь-якій точці планети.

Два роки тому Федеральна комісія за зв'язками затвердила випуск 11 943 супутників SpaceX. Компанія, яка сподівається вивести на орбіту 4425 супутників до 2024 року та випустила більше 1000 супутників Starlink, планує створити та розробити ще більш досконалі версії своїх супутників.

SpaceX повідомила, що Starlink вже має більш ніж 10 000 користувачів.

Виконавчий директор SpaceX повторив попередні заяви про те, що компанія планує проводити продаж акцій (IPO) Starlink, коли сервіс буде готовий до першого публічного розміщення.

Президента SpaceX Гвінн Шотвелл минулого року сказала, що «Starlink – це правильний вид бізнесу, який ми можемо просувати і робити публічним».

Читайте більше актуальних новин на Вголосі:

ІА "Вголос": НОВИНИ