Сьогодні, 5 березня, депутати Львівської міської ради під час сесії підтримали електронну петицію «Захист прав працівників ЛАЗ».

«За» проголосував 51 обранець.

Головними вимогами містян були: здійснення інвентаризації всього майна, що розміщене на території ЛАЗу; звернення до ЛОДА, Кабміну стосовно взяття на особистий контроль вирішення питання погашення зарплатних боргів перед колишніми працівниками ЛАЗу.

Петиція, скерована колишніми працівниками Львівського автобусного заводу

Зазначимо, колишні працівники Львівського автобусного заводу прийшли із пікетом до Шевченківської районної адміністрації, де сьогодні, 5 березня, триває засідання Львівської міської ради. Львів’яни вимагають виплатити їм 15 мільйонів гривень зарплати, заборгованої впродовж останніх 10 років.

«На жаль, коли міська рада мала гроші, то віддала їх російському олігарху Чуркіну, а нам фінансово не допомогла. То тепер ми хочемо, щоб вони допомогли нам звернутися до президента та ВРУ з цим питанням. Також вимагаємо створити комісію з інвентаризації майна, яке ще поки не розграбовано з ЛАЗу, з’ясувати, що кому належить, і з того майна виплатити нам заборговані зарплати“, - заявляли львів'яни.

За словами пікетувальників, загальна сума заборгованості міста перед двома сотнями працівників становить близько 15 мільйонів гривень.

Львів’яни також зазнали, що протягом багатьох років зверталися по допомогу до міського голови Львова Андрія Садового, втім він прохання мешканців проігнорував.

Нагадаємо, у квітні 2019 року стало відомо, що чиновники Садового в обхід депутатів таємно перерахували 20 мільйонів гривень компаніям, пов’язаним із російсьим олігархом Ігорем Чуркіним. Детально про аферу із Львівським автобусним заводом за участі Садового та Чуркіна читайте у статті “Вголосу”: Сепаратист та його партнерка: кому львівські депутати «подарували» 20 млн грн

ІА "Вголос": НОВИНИ