Про зауваження до проектів інвесторів розповіла представник Міжнародної благодійної організації «Екологія-Право-Людина» Алла Войцеховська у коментарі «Вголосу» у середу, 31 травня.

За її словами, інвестиційно-екологічна компанія "ІЕК" пропонує спалювання змішаного, невідсортованого сміття, що неприйнятно в Україні. У проекті ТзОВ "Глассворк технолоджі" передбачена 1 камера для очищення викидів в атмосферу. До прикладу, в Європі є кількаступенева система очистки на таких заводах. ТзОВ "Вейст Менеджмент Системс" також потрібно виправити проект системи очищення відходів. Зокрема, отримані при переробці відходи, які вже не підлягають повторному використанню чи переробці, варто захороняти на полігонах.

«На сьогодні за викидами в атмосферу ніхто не здійснює контроль. Зокрема, за діоксинами, токсичними речовинами. Вони є дуже шкідливими для навколишнього середовища та здоров’я людини», - резюмувала вона.

Нагадаємо, сьогодні, 31 травня, під час останнього засідання комісія з вибору інвестора на будівництво заводу із переробки та утилізації ТПВ у Львівській ОДА оголосила переможцями конкурсу всі три компанії-інвестори, що презентували у 2-му турі свої проекти.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ