Завдяки інвестиціям депутата Львівської міської ради Григорія Козловського у Винниках вдалося втілити в життя те, про що роками просили місцеві мешканці.

Про це у прямому ефірі «Народного толк-шоу» заявив міський голова Винників Володимир Квурт.

«У 2015 році ми почали аналізувати стан Винниківського озера. В основу лягли звернення наших мешканців, які просили навести лад навколо озера, почистити його, звернути увагу на якість води. Це спонукало до діалогу з орендарями - на той момент це був Краківський ринок. Ми просили підготувати відповідний інвестиційний проект - можливо, такий, до якого могли б долучитися й інші підприємці, щоб спільними зусиллями врешті привести до ладу водойму. На жаль, Краківський ринок не мав такої можливості. Але відгук знайшовся у Григорія Козловського. Його бажання обшатувати Академію футболу, рівних якій немає не те, що в Україні, а й в усій Європі, стало тим двигуном, який дозволив нам втілити в життя прохання мешканців», - зазначив Квурт.

За словами мера, після того, як будівництво проекту завершиться, озеро стане справжньою окрасою Винників:

«Зараз інвестор зайняв позицію, що після проведення ним очистки озера, необхідно також вистелити дно водойми спеціальним полотном, яке не дозволить потрапляти в озеро різним хімічним сполукам і продуктам життєдіяльності людини. Це дозволить зберегти чистоту озера. Також інвестор пропонує на тому, щоби поставити біофільтри на джерелах, які постачають воду до озера. Це дозволить зробити водойму безпечною для купання та заняття спортом. Після таких втручань озеро дійсно стане окрасою нашого міста».

«Я щасливий, що нам вдалося переконати Козловського інвестувати саме у Винниках. Бо якби він тільки оголосив, що хоче збудувати такий об'єкт де-інде в Україні - міг би легко претендувати на щонайменше 30-40% фінансування з державного бюджету чи бюджету місцевих органів влади», - додав Володимир Квурт.

Прямий ефір «Народного толк-шоу» дивіться тут:

ІА "Вголос": НОВИНИ