У середу, 6 травня, глава держави Володимир Зеленський у телефонному режимі поспілкувався з Еміром Катару шейхом Тамімом бін Хамадом Аль Тані.

Про це інформує Офіс Президента.

У відомстві зазначили, що Зеленський подякував партнерам з Катару за сприяння у поверненні громадян України на Батьківщину, а також привітав катарський народ зі священним місяцем Рамадан.

Співрозмовники обговорили ситуацію з поширенням пандемії COVID-19 в Україні та Катарі й погодилися координувати зусилля з метою спільної протидії розповсюдженню коронавірусу. Емір Катару запропонував надати Україні гуманітарну допомогу у вигляді медичних засобів, необхідних для запобігання поширенню COVID-19.

Також порушувалося питання торговельно-економічної співпраці. Глава Української держави позитивно оцінив перспективи у цьому напрямі та висловив зацікавленість у посиленні інвестиційного співробітництва між Україною та Катаром. Зокрема, йшлося про продовольчу та енергетичну безпеку, а також реалізацію взаємовигідних проектів у інфраструктурній і портовій сферах.

Зеленський зазначив, що критично важливою для України є розбудова інфраструктури – передусім сучасних лікарень та якісних доріг по всій країні. У нас для цього розроблена велика програма. Вартість пріоритетних проектів становить понад 16 мільярдів доларів США.

Як писав «Вголос», Зеленський присвоїв почесне найменування трьом бригадам Сухопутних військ ЗСУ.

ІА "Вголос": НОВИНИ