Міністр закордонних справ Ірану визнав, що його країна поставляла росії безпілотники. Проте він стверджує, що це було ще до початку повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Про це повідомляє U.S.News.

Коментарі міністра закордонних справ Ірану Хоссейна Амірабдоллахіана з’явилися після того, як стало відомо, що вже кілька місяців росія використовує іранські безпілотники для масованих атак української енергетичної інфраструктури та уражає цивільних. 

«Ми передали Росії обмежену кількість безпілотників за кілька місяців до війни в Україні», — сказав Амірабдоллахіан журналістам після зустрічі в Тегерані.

Раніше офіційні особи Ірану заперечували, що росія використовує іранські дрони-камікадзе у війні роти України. Буквально на початку цього тижня посол Ірану в ООН Амір Саїд Іравані назвав звинувачення «абсолютно необґрунтованими» та підтвердив позицію нейтралітету Ірану у війні. США та їх західні союзники в Раді Безпеки закликали Генерального секретаря Антоніу Гутерріша провести розслідування. якщо Росія використовувала іранські безпілотники для нападу на мирних жителів в Україні.

Читайте також у «Вголосі»: на заході Україні цієї ночі збили два дрони-камікадзе. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ