Іран може використовувати модернізовані росією дрони-камікадзе Shahed-136 для атак Ізраїлю.

Про  це попередив військово-політичний оглядач групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко.

На його думку, дуже важливо, щоб у першу чергу Ізраїль помітив модернізацію цих дронів-вбивць.

«Сьогодні ми бачимо Shahed-136 з російським ГЛОНАС (блоки управління) в Україні. А яка гарантія, що завтра або за тиждень ті ж самі Shahed-136 більш високоточні не завдаватимуть ударів по об'єктах в Телль-Авіві?» – задався експерт питанням.

Раніше Коваленко розповідав, що росіяни замінили систему наведення в іранських дронах-камікадзе Shahed-136, у результаті чого вони стали більш високоточними, далекобійними та ще більш небезпечними.

«Раніше ефективна дальність їх застосування була приблизно 170-200 км, тепер же вона збільшена за рахунок додаткового коригування», – зазначав він.

Працівники ДП «Антонов» тривалий час перешкоджали Силам оборони в організації протиповітряної та наземної охорони аеропорту, що призвело до знищення окупантами АН-225 «Мрія» та ще кількох літаків.

Будьте першим свідком усіх новин, приєднуйся до спільноти у Telegram

Про це повідомляє Служба безпеки України.

«Розслідування встановило, що службові особи, незважаючи на застереження державних органів, не вжили належних заходів для збереження літака. Також окремі працівники підприємства тривалий час перешкоджали Силам оборони в організації протиповітряної та наземної охорони летовища. Усе це призвело до знищення АН-225 та ще кількох літаків. Наразі вивчаються додаткові деталі цієї справи та проводяться необхідні експертизи, після яких будуть ухвалені подальші процесуальні рішення»,– заявили в СБУ.

У відомстві додали, що під час встановлення осіб, винних у підривній діяльності проти України, виявлено й факти інших злочинів.

 

Зокрема, колишнього гендиректора ДП викрито на організації незаконного переправлення за кордон українців призовного віку.

За даними слідства, у березні цього року посадовець подав до Держприкордонслужби список співробітників, які виїжджають за кордон для техобслуговування літаків. Але до складу групи на відрядження він включив сторонніх осіб, зокрема, і свого близького родича.

В СБУ зазначають, що таким чином, ухилянти змогли перетнути кордон під виглядом фахівців-авіабудівельників. За цим фактом екс-директору вже повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Наразі тривають комплексні заходи для встановлення всіх обставин злочинних дій фігуранта та інших осіб, винних у знищенні АН-225 «Мрія».

Читайте також:

Ракетна атака Києва: кількість загиблих зросла

Назвали кількість солдатів рф, які перебувають у Херсоні

Стало відомо, чому росія атакує об’єкти критичної інфраструктури

ІА "Вголос": НОВИНИ