Про це повідомляє «BBC».

«Тільки бажання свободи для жителів своєї країни призвело Олега Сенцова до жорстокого тюремного ув'язнення на 20 років», - заявив Махмальбаф.

За словами режисера, він дізнався про сумну долю Сенцова під час свого перебування на Сахаліні в серпні цього року.

«За останні роки ми чули багато заяв від російських лідерів, що Росія знайшла свій незалежний голос і готова відігравати важливу роль на світовій арені. Ці твердження, звичайно, можна тільки підтримати. Але також важливо пам'ятати, що національне відродження неможливо на основі брехні і пропаганди», - підкреслив він.

В Ірані фільми Махмальбафа неодноразово перебували під забороною. У 2006 році він отримав премію імені Сергія Параджанова за видатний художній внесок у світовий кінематограф.

Нагадаємо, 25 серпня українського режисера Олега Сенцова в Росії засуджено до 20 років в'язниці за звинуваченням у підготовці терактів у Криму. 

Як писав «Вголос», Олега Сенцова затримали в Криму співробітники ФСБ Росії в травні 2014 року. Відтоді він перебуває під вартою. Його звинувачують у підготовці терактів у Сімферополі, Ялті та Севастополі для дестабілізації політичної ситуації на півострові. Адвокат Сенцова заявляв, що в кримському СІЗО його катували.

Режисер провину не визнає. Крім нього, у цій справі заарештовано антифашиста Олександра Кольченка, а також Геннадія Афанасьєва й Олексія Чирнього.
Двоє останніх пішли на угоду зі слідством і вже отримали вироки – по 7 років позбавлення волі. За умовами угоди, вони мають свідчити в суді проти Олега Сенцова та Олександра Кольченка.

16 квітня слідство висунуло звинувачення в остаточній редакції українському режисерові. Крім уже інкримінованих епізодів, в остаточному обвинуваченні додано ще один – «незаконне зберігання зброї».

Нещодавно в Інтернеті з'явилося відео з останнім словом українського режисера. 

ІА "Вголос": НОВИНИ