Центр протидії дезінформації (ЦПД) при Раді національної безпеки та оборони України попереджає про можливі провокації з боку російських загарбників під час поминальних днів в Україні та загрозу ракетних обстрілів.

Про це йдеться на сторінці відомства у Телеграмі.

Як зазначається у повідомленні, Радониця (Проводи, Батьківська субота) в Україні цього року припадає на 3 травня, хоча в різних регіонах нашої країни є свої традиції.

Проте українці найчастіше приходять вшанували пам'ять своїх рідних у вихідні дні. Тому цього року проводи будуть проходити у різних куточках України починаючи з 30 квітня.

"Минулими вихідними окупанти своїми діями показали, що не вважають Великдень святом примирення та здійснювали обстріли мирного населення крилатими ракетами по всій території України", – зазначають у Центрі.

 

У зв’язку із можливими провокаціями з боку російської армії та можливими ракетними обстрілами у ЦПД рекомендують утриматися від масових скупчень у культових спорудах та на кладовищах. В разі оголошення повітряної тривоги негайно спуститися до бомбосховища або укриття. 

Як писав «Вголос», 29 квітня росіяни обстріляли два евакуаційні автобуси в Попасній, у яких їхала 31 особа.

Читайте також:

Поблизу Ізюму ЗСУ знищили ворожий пункт управління, техніку та окупантів. Відео

Понад 23 тисячі окупантів знищено: Генштаб оновив дані щодо втрат ворога з початку війни

 

ІА "Вголос": НОВИНИ