Сильний снігопад, який приніс шторм «Філомена», в п'ятницю привів частину Іспанії, включаючи столицю Мадрид, у стан підвищеної готовності, що призвело до заторів на дорогах і змусило владу в деяких регіонах задіяти військових, щоб звільнити доступ до сіл.

Прогнозовано сніг до 20 см протягом 24 годин і температура близько нуля за Цельсієм, південь регіону Мадрид, пише Reuters.

Такі події рідко трапляються в регіоні.

Представник Державного метеорологічного агентства Рубен дель Кампо заявив, що місто, мабуть, стикається з найсильнішим снігопадом, принаймні, у 21 столітті.

Кастилія-Ла-Манча, разом із Мадридом та східною Валенсією, закрили школи, а військові були залучені для розчищення доріг до деяких сіл.

Через снігопад вантажівкам було заборонено їхати на декількох важливих магістралях, також просять громадян уникати несуттєвих поїздок.

Пасажирів закликають скористатися метро, ​​щоб дістатися до аеропорту Мадрида. Скасовано залізничне сполучення в деяких районах.

У середу в Іспанії зареєстрували найнижчу температуру, будь-коли зафіксовану на Піренейському півострові, -34,1 ° С, у Піренеях на півночі.

Спочатку шторм вразив Канарські острови сильним вітром та дощем. На Гран-Канарії пором з 59-ма пасажирами та 17-ма екіпажу сів на мілину в ніч на четвер через сильний вітер при в’їзді в порт Агаете.

У п'ятницю берегова охорона врятувала пасажирів, які не постраждали, але пором залишився на мілині.

Читайте більше актуальних новин на Вголосі:

ІА "Вголос": НОВИНИ