Сьогодні, 24 серпня, відзначають 28-му річницю Незалежності України.

У Вінниці головні локації святкування зосередили на Майдані Незалежності. Для мешканців та гостей міста представили різноманітні історичні та мистецькі виставки. Свої роботи представили провідні майстри народного мистецтва області, повідомляє «Главком».

Під час святкового концерту виступали гурти Sunrise та «Декорум», а також народні пісенні колективи, ансамблі танцю, камерний хор та інші.

Святкування розпочалось о 08:30 із молебню у всіх храмах області.

До пам'ятного знаку «Небесній сотні та загиблим Героям АТО» поклали квіти на вінки керівництво міста та області, представники громадянського суспільства, ветарнських організацій, а також небайдужі вінничани.

Основні заходи проходили на Майдані Незалежності, навпроти міськради. Тут, о 12:00 розпочався концерт «Усе моє, все зветься – Україна». Біля пам'ятника Українській пісні розгорнулась невелика сцена, на якій виступали юні артисти з різних куточків Вінниччини.

Провідні майстри декоративно-прикладного та ужиткового мистецтва області, представили свої роботи на VIII фестивалі «Подільська пектораль». Під час фестивалю відбувся XXII регіональний пленер гончарів. гості свята мали можливість ознайомитись з предметами гончарства, писанкарства, вишивки, та іншого, а також придбати їх.

Для малечі діяли різноманітні майстер-класи з глиняної ліпнини, вишивки бісор, розпису печива тощо.

Як писав «Вголос», у Хмельницькому відзначили День Незалежності.

ІА "Вголос": НОВИНИ