Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова заявила, що у вівторок, 3 листопада, завершилася друга частина засідання міланського апеляційного суду у справі нацгвардійця Віталія Марківа.

Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook.

Адвокат держави Україна у цивільному позові Ніколо Бертоліні Клерічі під час дебатів заявив, що вирок італійського суду робить  «злочинцями проти людства» все українське військо.

Він підкреслив, що Італія не має права судити державу Україну за воєнні злочини, тому що, справа не має ознак злочину проти людства і він не вчинений на території Італії.

Тоді як адвокат Марківа Донателла Рапетті наголосила, що «вирок у 24 роки позбавлення волі не може базуватися на припущеннях та здогадках».

За її словами,  не можна засуджувати людину на такий термін, якщо не було проведено належне слідство безпосередньо на місці злочину.

Вона також акцентувала увагу суду на маніпуляції зі сторони адвоката цивільної сторони.

Денісова зауважила, що Віталій Марків під час свого виступу наголосив, що ні українська армія, ні національна гвардія ніколи не стріляли в цивільних.

Нацгвардієць також звернувся до суду з проханням долучити до матеріалів справи документи про те, що він за весь час перебування в ув’язненні не порушував правил перебування у місцях несвободи та завжди отримував найкращі характеристики від керівництва цих установ.

Марків вкотре заявив, що не причетний до вбивства італійського журналіста на Донбасі та сподівається на справедливість.

Наразі судді та присяжні знаходяться у нарадчій кімнаті.

Читайте більше актуальних новин України та світу:

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ