Італійські журналісти прибули в Україну для зйомок документального фільму про загибель у 2014 році на Донбасі журналіста Андреа Роккеллі.

Про це повідомляє штаб операції Об’єднаних сил у Facebook.

«В районі операції Об’єднаних сил відбулися зйомки документального фільму «Crossfire», ініційованого групою італійських журналістів, з залученням військовослужбовців Національної гвардії України, що виконують завдання в ООС та однієї з українських кінокомпаній», – йдеться в повідомленні.

Зйомки проводились для висвітлення подій та обставин, що стосуються загибелі Роккеллі та його російського перекладача Андрія Миронова у 2014 році й справи Марківа, який був спочатку звинувачений італійським судом, а потім виправданий.

На місце роботи кіногрупи приїхав і Віталій Марків, щоб зустрітися із побратимами.

«Разом зі знімальної групою ми побували в місцях, де точилися запеклі бої, вони побачили та відзняли той будинок, в підвалі якого рятувався від обстрілів їх колега Андреа Роккеллі. Особисто для мене цей фільм – ще один доказ моєї непричетності до злочину, за який мене несправедливо засудили та протримали у в’язниці майже 3,5 роки», – зазначив Марків.

Режисер фільму Лоренцо Станцані розповів, що фільм «Crossfire» про правду, про реальний стан речей і фейки.

«Це наша відповідь різноманітним фейкам, недостовірній інформації та перекручуванню фактів. А ще для нашої знімальної групи це своєрідна справа честі – завершити зйомки цього фільму та показати його всьому світу в пам’ять про нашого колегу та друга Андреа Роккеллі, який загинув шість років тому. Адже частина нашого документального фільму присвячена фактично похвилинному відтворенню подій травня 2014 року і того дня, коли Андреа загинув», – заявив режисер Станцані.

Справа Віталія Марківа:

  • 30 червня 2017 року поліція Італії заарештувала Віталія Марківа в аеропорту Болоньї за підозрою у вбивстві громадянина Італії Андреа Роккеллі (фотокореспондента).
  • Після судового засідання, яке відбулося 2 липня 2019 року, українця засудили до 24 років в’язниці.
  • Вже 17 січня 2020 року Верховна Рада прийняла заяву до влади Італії з апеляційного провадження українського нацгвардійця.
Читайте більше новин на Вголосі:

ІА "Вголос": НОВИНИ