Просто зараз Україна веде активний наступ на дипломатичному фронті.

Про це повідомив глава МЗС України Дмитро Кулеба на своїй сторінці у Facebook.

Він наголосив про те, що Російська Федерація все-таки припинила бути представленою у двох ключових органах – у самому Комітеті міністрів та у ПАРЄ. Також заявив що Італія готова підтримати відключення Росії від SWIFT.

«Мій колега і друг, глава італійської дипломатії Луїджі Ді Майо запевнив мене телефоном, що Італія підтримає відключення Росії від SWIFT. Повна солідарність Італії з Україною», – написав Кулеба

За його словами, одна дружня країна, назву якої він поки не озвучує, ухвалила рішення надати Україні багато патронів, міни для мінометів та ракети для Градів, щоб зміцнити нашу оборону.

«І наостанок - мобільні оператори Канади, Австрії, Німеччини, Швейцарії, Фінляндії, Словаччини, Північної Македонії, Литви, Латвії, Чехії, Польщі, Хорватії, Сербії, Боснії і Герцеговини скасували оплату за телефонні дзвінки до України. Такий крок - вияв справжньої солідарності з нашою державою та її народом», – заявив міністр МЗС України.

Кулеба додав, що Україна пам‘ятатиме кожну країну, міжнародну організацію, бізнес, людину, яка не відвернулася, не лицемірила в обличчя, а стояла пліч-о-пліч з українцями у цей критичний час.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ