20 років тому, 23-27 червня 2001 року, відбувся візит святого Папи Івана Павла ІІ в Україну. Сьогодні українці урочисто відзначають цю подію, яка мала величезний вплив на подальший розвиток держави.

Спогадами і думками про візит Святішого отця поділився з журналістами і Глава УГКЦ  Святослав, повідомляє департамент інформації Церкви.

«Він був дуже вражений цим візитом. По-перше, вражений побаченим, вражений цими зустрічами, вражений кількістю людей, які прийшли його зустрічати – людей, які стояли і в Києві, і у Львові на вулицях, по периметру його пересування, і щиро його вітали», - розповів блаженніший Святослав.

Але була одна річ, яка справді вразила його в саме серце. На іподромі, там де мали стояти люди, після тих дощів було болота по коліна. І Папа бачив, як півтора мільйона людей стояли не на чистій площі, як у Ватикані, а по коліна в болоті. Але молилися з такою силою, що він був просто захоплений.

«Я пригадую, бо і мої батьки були на тій Літургії і як вони з того місива виходили. Але всі були настільки щасливі», - розповів Глава УГКЦ.

Папа, повернувшись до Риму, у молитві «Ангел Господній» у неділю поділився з людьми своїм враженням. Ця молитва зазвичай проводиться з вікна Папського палацу, а люди, які моляться, стоять на площі – чистій, просторій, гарній, вимощеній стародавньою бруківкою.

«І папа їм сказав: «Ось, ви стоїте на гарній чистій площі, а зі мною в Україні молилися півтора мільйона людей: вони стояли по коліна в болоті, але навіть цього не зауважували…». Так, сила молитви, яка їх зібрала, була настільки сильною, що всі ці незручності цілком відійшли на задній план», - сказав Глава УГКЦ.

Раніше ми повідомляли про те, хто насправді запросив Святішого отця в Україну.

ІА "Вголос": НОВИНИ