Зі сумнозвісного приватного зоопарку «Парк Покровського періоду» на Донеччині інспектори з охорони навколишнього природного середовища забрали п'ятьох останніх ведмедів.

Про це повідомляє прес-служба Державної екологічної інспекції України.

Рішення про накладення арешту звірів, яких утримували у зоопарку, 5 лютого прийняв Красноармійський міжрайонний суд. Уже наступного дня, 6 лютого, ведмедів у супроводі поліцейських і зоозахисників інспектори перевели в місця тимчасового перебування.

Утримували тварин у цьому звіринці в неналежних умовах, небезпечних для життя. Про це не раз вказували в звітах ветеринарних лікарів, котрі оглядали «пацієнтів».

Зазначається, що загалом звідти забрали 11 ведмедів і п'ятьох левів.

Раніше лев, якого нещодавно вивезли з приватного звіринця в місті Покровск разом із іншими тваринами, помер. Як пояснили ветеринари, він був у критичному стані, а поставити йому крапельницю було неможливо.

Раніше, 1 лютого, інспектори, зоозахисники та ветеринари намагалися зайти на територію "зоопарку смерті", але їх туди не впустили невідомі особи. Після інциденту поліція відкрила кримінальне провадження за фактом жорстокого поводження з тваринами та звернулася до суду з клопотанням про накладення на них арешту.

ІА "Вголос": НОВИНИ