Україна поставила на озброєння Ізраїлю мобільну станцію радіотехнічної розвідки «Кольчуга-М». Однак підтвердження цієї інформації офіційними особами Ізраїлю або військовими немає.

Ізраїль отримав українську автоматизовану станцію пасивної радіотехнічної розвідки, ключовим завданням якої стане відстеження наземних і мобільних цілей, повідомляє сайт defence-blog.com із посиланням на публікацію ImportGenius, пише УНІАН.

За допомогою української станції радіотехнічної розвідки ВПС Ізраїлю поставлять під контроль переміщення іранських балістичних ракет у Сирії, а також зможуть відстежити переміщення мобільних комплексів сирійських ППО С-300 «Фаворит», які зараз становлять найбільшу небезпеку для ізраїльських ВПС.

Варто уточнити, що українська станція радіотехнічної розвідки «Кольчуга-М» значно перевершує навіть американські системи AWACS, оскільки дальність виявлення повітряних цілей у неї становить 800 км, у той час, як AWACS обмежується дальністю спостереження в 600 кілометрів.

Жодних офіційних коментарів із боку Ізраїлю поки що не надходило, проте в березні 2018 року справді повідомляли про те, що між Ізраїлем та Україною був укладений контракт на купівлю станції «Кольчуга».

ІА "Вголос": НОВИНИ