Ізраїль визнав лідера опозиції Венесуели, голову парламенту Хуана Гуайдо легітимним очільником країни.

Про це у своєму Твіттері написав ізраїльський прем'єр-міністр Беньямін Нетаньяху.

«Ізраїль приєднується до США, Канади, низки країн Латинської Америки та Європи у визнанні нового керівництва у Венесуелі», – йдеться в повідомленні.

Водночас, президент Венесуели Ніколас Мадуро відкинув вимогу європейських держав упродовж 8 днів оголосити у країні нові вибори.

«Ніхто не може ставити нам ультиматум», - заявив Мадуро.

Він додав, що Венесуела не прив'язана до Європи, назвавши ультиматум європейських країн «цілковитим нахабством» та «помилкою».

Як писав раніше “Вголос”, Франція, Іспанія та Німеччина висунули ультиматум чинному президенту Венесуели Ніколасу Мадуро – оголосити нові вибори протягом восьми днів.

Нагадаємо, у середу, 23 січня, лідер опозиції та голова Національної асамблеї Венесуели Хуан Гуайдо на масовій акції протесту оголосив себе тимчасовим президентом Венесуели і присягнув перед тисячами прихильників опозиції.

Хуана Гуайдо вже визнав тимчасовим лідером Венесуели президент США Дональд Трамп. Зміну влади у Венесуелі також підтримали Канада, Європейський Союз, а також низка країн Південної Америки: Бразилія, Колумбія, Еквадор, Перу, Парагвай, Чилі, Аргентина, Коста-Рика і Гватемала.

Також Франція, Швеція і Данія підтримали опозицію Венесуели.

ІА "Вголос": НОВИНИ