Видалення назви країни з китайських карт вважають прозорим натяком на ставлення КНР до війни, яку веде Ізраїль проти ХАМАС

Зникнення Ізраїлю з мап помітили китайські корсистувачі. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Зараз на картах китайської пошукової системи Baidu та онлайн-картах компанії Alibaba Ізраїль не позначається, хоча міжнародно визнані кордони країни залишаються незмінними. Назва Ізраїль відсутня, але назви інших країн, включаючи такі невеликі як Люксембург і Монако, вказані як і раніше.

«Ця двозначність відповідає розпливчастій дипломатії Пекіна в регіоні і контрастує з його увагою до карт в цілому», - зазначає WSJ.

Нагадаємо, Китай висловив занепокоєння щодо ескалації конфлікту між Ізраїлем і Палестиною після нападу ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня. Міністерство закордонних справ Китаю наголосило, що дії Ізраїлю вважаються перевищенням меж самооборони та порушенням міжнародного права.

Внаслідок цього Китай направив на Близький Схід шість військових кораблів зі страху перед можливою світовою війною у разі подальшого загострення конфлікту між ХАМАС та Ізраїлем.

Провідник Китаю Сі Цзіньпін закликав до створення незалежної палестинської держави, вважаючи це ключовим кроком для вирішення конфлікту. Також варто відзначити, що глава політбюро ХАМАС висловив подяку Росії та Китаю за їхню підтримку в Радбезі ООН.

ІА "Вголос": НОВИНИ