Результати дослідження медиків, опубліковані в науковому журналі American Journal of Hypertension, показали, що підвищена кількість йогурту в раціоні здатна знизити ризик розвитку гіпертонії, пише Independent.

Зокрема, групі медиків вдалося підтвердити, що регулярне вживання йогурту дозволяє знизити ризик підвищеного артеріального тиску і позитивним чином впливає на здоров'я серця.

У дослідженні взяли участь 55 898 жінок у віці від 30 до 55 років, а також 18232 чоловіків у віці від 40 до 75 років. Всі учасники експерименту, який розпочався в 1980 році, страждали від гіпертонії. Під час дослідження його автори аналізували інформацію про режим харчування учасників експерименту, які відповідали на питання медиків кожні чотири роки по 60 пунктах.

У результаті несподівано з'ясувалося, що чим більше йогурту споживали учасники експерименту, тим менше страждали серцевими захворюваннями через кілька років. Так, було відзначено, що ті респонденти, які вживали від двох порцій йогурту в тиждень, в майбутньому мали на 20 відсотків меншу вірогідність розвитку серцево-судинних захворювань, в тому числі інсультів.

Жінки, які вживали йогурт як мінімум двічі на тиждень, були в 30 разів менше схильні до ризику інфаркту міокарда. У чоловіків цей показник був трохи нижчим – шанувальники йогурту мали на 19 відсотків меншу вірогідність розвитку інфаркту міокарда.

«Наші результати показують, що довгострокове споживання йогурту пов'язано з низьким ризиком серцево-судинних захворювань серед гіпертензивних чоловіків і жінок. Ці дані підтверджують, що включення йогурту в схему здорового харчування для людей з гіпертонією здатне у багато разів знизити у них ризик розвитку серцевих захворювань», – пишуть автори дослідження.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ