Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль відзвітував про виділення мільярда гривень із резервного фонду на відбудову звільнених від російських окупантів територій.

Про це повідомляє офіційний Telegram-канал очільника уряду.

Шмигаль заявив, що кошти передусім підуть на ліквідацію наслідків воєнних дій та першочергове відновлення інфраструктури. Мільярд гривень розділили між чотирма областями:

  • Київська – 400 млн;
  • Чернігівська – 250 млн;
  • Сумська – 250 млн;
  • Житомирська – 100 млн.

 

«Кошти будуть спрямовані на ремонт інженерних мереж і систем для відновлення тепла, газу, води, електроенергії. Також на розбирання руйнувань, ремонт покрівель, заміну вікон і дверей, ліквідацію вибоїн на дорогах та інші першочергові потреби», – повідомив прем'єр-міністр.

Обласні військово-цивільні адміністрації стануть розпорядником коштів. Координувати процес відбудову з боку уряду буде Міністерство розвитку громад та територій.

Як писав «Вголос», російські окупанти у Маріуполі б’ють по цивільних суднах, які стоять у місцевому порту, і намагаються взяти моряків у заручники.

Ще ми повідомляли, Володимир Балюк, який обіймав одну з ключових посад у бойових підрозділах 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ ЗС України, героїчно загинув у бою з рашистськими загарбниками.

ІА "Вголос": НОВИНИ