Про це повідомляє «Польське Радіо».

«Це фільм, що просто розповідає правду. Говорить правду завдяки вдумливо побудованій сюжетній лінії, але перш за все, говорить правду про Смоленськ. І це надзвичайно важливо», - зазначив він після перегляду фільму «Смоленськ».

Урочисту прем'єру фільму «Смоленськ» відвідали, зокрема, президент Польщі Анджей Дуда, прем'єр-міністр Беата Шидло, а також автори і виконавці головних ролей кінострічки.

«Я та людина, яка може сприймати цей фільм лише дуже особливим чином. Ця трагедія стосується мене особисто і безпосередньо. Але незважаючи на те, що це була трагедія, можу сказати, що я дуже радий тому, що цей фільм є», - сказав Качинський.

Ярослав Качинський, що є також главою правлячої партії висловив надію, що багато поляків, і не тільки поляків, оскільки фільм покажуть в багатьох країнах, його побачать.

«Я запрошую кожного поляка, який хоче знати правду, подивитися цей фільм», – додав він.

Нагадаємо, в понеділок, 5 вересня в Великому театрі - Національній опері у Варшаві відбулася урочиста прем'єра кінострічки «Смоленськ» польського режисера Антоні Краузе. Сюжет фільму розгортається навколо подій 10 квітня 2010 року та катастрофи президентського літака, в результаті якої загинули 96 осіб, у тому числі президент Польщі Лєх Качинський і його дружина Марія.

Фільм вийде на кіноекрани Польщі 9 вересня.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ