Як відомо, скоро можуть змінити склад Кабінету міністрів. Зокрема, планують звільнити міністрів оборони, екології та економіки. Також планують переобрати міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Як повідомляє видання Інтерфакс, Арахамія про це сказав сьогодні, 1 листопада, на брифінгу.

«Віцепрем'єр-міністр України Олексій Резніков, який подав у відставку, висунутий на посаду міністра оборони, оскільки довів свій професіоналізм і заробив хорошу репутацію серед міжнародних партнерів», - сказав Арахамія.

За словами голови фракції, у сфері оборонних закупівель суттєво змінилися правила завдяки тому, що ВР ухвалила новий закон. Міністерство оборони потребує багатьох швидких змін. Потрібно було шукати досвідченого менеджера, який міг би очолити Міністерство та здійснювати всі ці зміни.

«Фактично пан Резніков вже довів свій професіоналізм і свою дипломатію, має хорошу репутацію серед міжнародних партнерів. Тому ми вирішили висунути його кандидатом на посаду міністра оборони", - наголосив Давид Арахамія.

При цьому голова фракції зазначив, що у нинішнього керівника Міноборони Андрія Тарана «є скарги на стан здоров'я, зокрема».

Крім того, за словами Арахамії, у рамках цієї ротації пропонується призначити народного депутата Ірину Верещук на посаду міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, бо у фракції «Слуга народу» до неї є довіра.

«Вона точно зможе виконувати цю роботу професійно», - додав він.

Голова Державної митної служби України Павло Рябікін, як пояснив Арахамія, «переходить фактично до міністерства стратегічної галузі, але без приставки віцепрем'єр, тому що під час роботи цього міністерства зрозуміло, що всі функції щодо політики розвитку промисловості фактично й обмежуються цим міністерством, і тому немає сенсу мати цю приставку».

При цьому нового керівника Держмитниці визначить Кабінет Міністрів України.

Арахамія також поінформував, що на посаду міністра захисту довкілля та природних ресурсів замість Романа Абрамовського розглядається кандидатура його заступника Руслана Стрільця, але «цілком ймовірно, враховуючи обмеження за часом, що в середу він не буде призначений, можливо, уряд визначить його тимчасовим виконувачем обов'язків, а потім, коли ми знайдемо достатньо часу, він буде проголосований».

Крім того, голова парламентської фракції «Слуга народу» поінформував, що перший віцепрем'єр-міністр — міністр економіки України Олексій Любченко ще не написав заяви про звільнення, але «якщо такі розмови дійдуть до логічного кінця, то ми пропонуватимемо пані Свириденко, яка є заступником голови Офісу президента, замість нього».

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ