Проблеми «кадрового голоду» в Україні повинна вирішувати вища освіта.

Відповідну заяву зробив глава держави Володимир Зеленський. Про це інформує пресслужба ОП.

Під час зустрічі з очільниками провідних закладів вищої освіти президент зазначив, що проблеми з кадрами потрібно вирішувати спільно.

Президент наголосив, що в Україні є кадровий голод, і цю проблему має вирішувати саме вища освіта. Зеленський звернув увагу на те, що в країні вчиться понад мільйон студентів, проте велика частина з них не хоче залишатися в Україні. А з тих, хто залишається, багато хто не працюють за фахом.

«Навіщо ви витрачали свій досвід, навіщо держава витрачала свої гроші, якщо ми потім не можемо залучити цих дійсно талановитих студентів?» – задався питанням Зеленський.

Повідомляється що на зустрічі обговорили питання оптимізації закладів вищої освіти (ЗВО), розширення їхньої фінансової автономії, рівень зарплат викладачів та умови, у яких навчаються студенти.

У заході брали участь заступник керівника Офісу Президента Юрій Костюк та голова парламентського Комітету з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак.

Так, Бабак заявив, що завдання Комітету з питань освіти, науки та інновацій і парламенту в цілому — створити законодавчі умови для розвитку системи вищої освіти та її подальшої еволюції. Наразі Верховна Рада вже зробила окремі кроки щодо змін у системі фінансування університетів, які стимулюватимуть покращення якості.

У свою чергу, очільники провідних ЗВО наголосили на важливому значенні можливостей для розвитку освіти, які дає новий закон про вищу освіту, залученні бізнесу до формування кадрів, створенні механізмів венчурних фондів, фінансуванні стартапів та в цілому на потребі законодавчих ініціатив для перетворення вітчизняної вищої освіти на сучасну, комфортну та успішну.

Як писав «Вголос», Зеленський хоче вигнати Авакова, уже є нові кандидати на його пост, з’явились деталі гучної відставки.

ІА "Вголос": НОВИНИ