Уряд також погодився ввести в дію всі 94 рекомендації Національної Комісії з Правди та Примирення – органу, створеного у 2008 році для розслідування зловживань, скоєних проти дітей в індіанських школах. Перший етап роботи Комісії був завершений у 2015 році, пише «Голос Америки».

Так, в шостій рекомендації Комісії йдеться, що «тілесне покарання це залишок ганебного минулого та не може мати місця у канадських домах чи школах». На сьогоднішній день стаття 43 Кримінального Кодексу Канади дозволяє батькам та шкільним вчителям використовувати проти дітей фізичну силу у розумних межах у виховних цілях. Попередня спроба відмінити закон у 2004 була невдалою. Тоді Верховний Суд Канади залишив його в дії.

В канадському суспільстві нема однозначної позиції щодо правомірності статті 43. Сторонники її усунення кажуть, що тілесне покарання має негативний вплив на дітей та відкриває двері для зловживань. Прихильники легких покарань кажуть, що їх заборона зробить неможливим для батьків та учителів навчати дітей ефективно, а уряд не повинен занадто втручатись у процес виховання дітей.

ІА "Вголос": НОВИНИ