Уряд Канади готовий виділити Україні додаткові 4,3 млн канадських доларів на підтримку сектору безпеки і оборони держави.

Про це повідомила пресслужба МЗС України.

Варто зауважити, що про дане рішення повідомив міністр закордонних справ Канади Франсуа-Філіп Шампань під час телефонної розмови з очільником українського дипломатичного відомства Дмитром Кулебою сьогодні, 1 жовтня.

Дипломати відзначили зразкову взаємодію держав у сфері безпеки.

Кулеба також висловив подяку Шампаню за активну участь канадських військових в операції Unifier і важливий внесок Збройних сил Канади у зміцнення безпеки України у взаємодії з ЗСУ.

Крім того, очільник МЗС України розповів канадському колезі про ситуацію на Донбасі.

Зокрема, він нагадав про інтенсивні зусилля України з політико-дипломатичного врегулювання в нормандському форматі і на консультаціях у Мінську.

Шампань ще раз наголосив, що Канада підтримує зусилля української сторони.

Під час телефонної розмови Кулеба розповів про завершальну стадію формування делегації для переговорів по розширенню дії Угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою.

Відомо, що міністри також обговорили й інші важливі теми: поглиблення економічного співробітництва і продовження діалогу щодо лібералізації візового режиму, подальше впровадження реформ, спрямованих на розвиток української економіки та інтеграцію України в ЄС і НАТО, переговори з Іраном щодо отримання компенсацій за авіакатастрофу українського боїнга.

Читайте більше актуальних новин України та світу:

ІА "Вголос": НОВИНИ