Із 22 грудня 2018 року триває найдовше блокування роботи уряду США, через що співробітники ряду міністерств і відомств пішли в неоплачувану відпустку або продовжили працювати, не отримуючи зарплату. Зокрема, 11 січня свою першу зарплату не отримали авіадиспетчери. Їм вирішили допомогти диспетчери з Канади і відправили до США кілька сотень піц. Про це повідомляє інформаційна агенція Meduza.

Першими відзначилися авіадиспетчери з Едмонтону в провінції Альберта, котрі відправили піцу колегам із Анкоріджа на Алясці, розповів президент Канадської асоціації управління повітряним рухом Пітер Дюффі. Через відносну територіальну близькість (близько 2 300 км) співробітники підрозділів постійно взаємодіють між собою, тому канадці вирішили, що відправка піци стане хорошим жестом солідарності.

Незабаром піцу почали відправляти й диспетчери інших канадських міст. Спершу вони посилали піцу в міста, які межують із Канадою, потім — в міста, чимось схожі на їхні власні. Наприклад, із канадського міста Форт-Мак-Мюррей (провінція Альберта) піца полетіла до американського Ель-Пасо (штат Техас). Ці міста схожі, оскільки основу їхньої економіки становить нафтовий сектор. Загалом, починаючи з 10 січня, в 49 підрозділів Федерального управління цивільної авіації США відправили 350 піц. Як вважає Пітер Дюффі, це число буде зростати.

Американців вразили дії їхніх канадських колег. Декотрі пілоти США, заходячи в зону відповідальності канадських диспетчерів, дякували їм від імені американських диспетчерів. «Відправляння кількох піц людям, котрі залишилися без зарплати, — це маленький жест, але його символічний посил величезний», — сказав Пітер Дюффі.

Як повідомляв «Вголос», президент США Трамп розповів, коли закінчиться “шатдаун”.

ІА "Вголос": НОВИНИ