Олаф Шольц закликав запровадити ембарго на російські вуглеводні продукти, тобто нафту і газ, чим неабияк здивував Європу і світ.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що європейські санкції щодо Росії повинні бути не короткостроковою мірою, але більш тривалим конфліктом. Він закликає ввести ембарго на російську нафту і газ. - повідомляє російська служба BBC у своєму телеграм каналі

Він особливо підкреслив необхідність покласти край німецької залежності від імпорту російської нафти, газу та вугілля, як можна швидше і максимально інтенсивно.

«Європа разом зі своїми друзями ввела досі небачені за своєю жорсткістю щодо настільки великої країни санкції. Помітно, що вони впливають, - сказав Шольц на прес-конференції в Берліні. - Ми також думаємо про інструменти, які матимуть такий же вплив на агресора, але при цьому для нас і нашого економічного розвитку щоб вони мали мінімальні наслідки і щоби ми могли »потягнути" такі санкції».

Багато хто на Заході не задоволені тим, що незважаючи на розв’язану Росією війну, європейські країни продовжують закуповувати в росії вуглеводневі продукти, забезпечуючи таким чином постійний потік грошей для її економіки та фінансування військової кампанії. Було озвучено на пресконференції.

 

Нагадаємо, що «Вголос» писав, що міністр закордонних справ Греції Нікос Дендіас розповів, що хоче очолити гуманітарну місію до Маріуполя. Він зазначив, що там проживають тисячі етнічних греків і місто зараз оточене російськими військами. 

«Я маю намір особисто очолити цю допомогу», - сказав він.

ІА "Вголос": НОВИНИ