Обвинувачених у корупції кандидатів у народні депутати Полякова та Розенблата чекають у Печерському суді.

Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Генеральної Прокуратури України, пише «УНН».

12 вересня у Печерському районному суді Києва слухатиметься так звана «Бурштинова справа», фігурантами якої, серед інших, є кандидати в народні депутати Максим Поляков та Борислав Розенблат. Кримінальне провадження відкрите 28 листопада 2016 року за фактом одержання неправомірної вигоди за сприяння іноземній компанії в здійсненні видобутку бурштину в Україні. Зазначимо, що досудове розслідування у справі тривало близько двох років.

«Відповідно, народні депутати України Розенблат Б.С. та Поляков М.А. мають статус обвинувачених у вказаному провадженні», - нагадали у САП, додавши, що обвинувальний акт розглядається тепер вже у Печерському районному суді міста Києва.

За даними САП, підготовче судове засідання у справі відбулося 5 червня цього року. Втім, ані Поляков, ані Розенблат до суду не з'явилися.

Через це прокурором САП було заявлено клопотання про накладення грошового стягнення на обвинуваченого Полякова М.А. Але воно судом задоволено не було, розповіли у прокуратурі. Зазначається, що підготовче судове засідання відкладено до 12.09.2019.

Додамо, що сьогодні обоє фігурантів кримінального провадження знов балотуються до Верховної Ради. Максим Поляков є кандидатом у народні депутати по 101-му окрузі у Кіровоградській області, а Борислав Розенблат – по 62-му окрузі у Житомирській області.

Нагадаймо, Борислав Розенблат наголосив, що у разі виграшу в суді він перерахує усі кошти для будівництва доріг у Житомирі.

ІА "Вголос": НОВИНИ