Олександр Чумаков, який прослужив понад 12 років у ФСБ РФ, здійснив трансгендерний перехід і перетворився на Катерину Маєрс.

Про це повідомляє Обозреватель. 

Під час повномасштабної війни з Україною він намагався виїхати з Росії, проте носія держтаємниці не пропустив прикордонний контроль. Тепер уже дівчина стала зіркою московських стрип-клубів і знімається в гарячих відео для дорослої аудиторії.

Відомо, що Олександр Чумаков жив у Читі. Вже після камінгауту розповів, що з дитинства відчував своє тіло «якимось не рідним», проте до 16 років не особливо замислювався про це.

Хлопчика виховували в дусі «ура-патріотизму», якийсь час він хотів бути льотчиком. Удома завжди було багато гостей із правоохоронних органів та силовиків, які пройшли Афганістан та війну в Чечні. Дитині давали погратися автоматом Калашнікова, дарували одяг у камуфляжному забарвленні – загалом ростили «правильного росіянина».

У результаті Олександр вступив до Хабаровського прикордонного інституту ФСБ, який закінчив 2014-го – у рік, коли почалася агресія Росії проти України. Після закінчення навчання став оперативником ФСБ.

За розподілом Олександр потрапив до Північної Осетії, де «застряг» на чотири роки. Там, за його словами, займався «роботою з людьми».

Тоді його ще не цікавили чоловіки, й Олександр одружився, а згодом навіть став батьком. Але потім стосунки з дружиною (уродженкою Владикавказа) стали дедалі гіршими – і ФСБвець вирушив на нове місце служби у Вірменії вже на самоті.

Пізніше зізнався, що тривалий час просто намагався «бути мужиком».

Після рішення про розлучення Олександр вирішив, що стримувальних факторів більше немає і що мінятиме стать – в цей час він уже відчував себе жінкою.

Оперативник не став звертатися до лікарів та самостійно почав приймати гормональну терапію. Про його транссексуалізм не знав ніхто: ні рідні, ні товариші по службі. Співробітників ФСБ постійно перевіряли, але всі комісії Чумаков успішно проходив. Однак потім він став фізично змінюватися, і в службі «запідозрили недобре». Щоправда, спочатку подумали, що Олександр приохотився до наркотиків, бо дуже схуд.

Він продовжував гормональну терапію, а потім переніс кілька операцій зі зміни статі. Остаточно трансгендерний перехід відбувся після одержання документів на ім'я Катерини Маєрс.

Вже після камінгауту вона заявила: «Таких людей, як я, у спецслужбах багато. Є ще й геї, і лесбіянки.»

У грудні минулого року Маєрс намагалася вилетіти з Росії (за її словами, на відпочинок до Мексики), проте не змогла пройти контроль в аеропорту Домодєдово: співробітники прикордонної служби ФСБ «маринували» її 10 годин, склали кілька протоколів і в результаті відмовили у виїзді.

Читайте також у «Вголосі»: у Чорному морі перебувають російські кораблі з ядерною зброєю. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ