Про це повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області.

В ході слідства було встановлено, що капітан міліції у власному кабінеті зберігав 80 тисяч доларів разом із камінням бурштину, які було вилучено у ході розслідування кримінального провадження за фактом незаконного видобутку бурштину.

26 листопада минулого року долари і коштовне каміння було викрадено з кабінету невідомими особами.

Проти працівника міліції порушено кримінальну справу за ч.3 ст.185 КК України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому).

Наразі прокуратурою Рівненської області скеровано до суду обвинувальний акт проти слідчого управління, а самого капітана звільнено з органів внутрішніх справ за порушення нормативно-правових документів відомства та вимог КПК України.

Згідно ч.3 ст.185 КК України колишньому працівникові міліції загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 2-х до 5-ти років. Окрім цього протягом 3-х років він не може обіймати певні посади в органах внутрішніх справ.

За фактом крадіжки 80 тисяч доларів і каміння бурштину досудове розслідування триває. Його здійснюють слідчі Головного слідчого управління МВС України.

ІА "Вголос": НОВИНИ