Після двох стартових поразок команда Василя Сачка має непогані шанси поправити турнірну ситуацію. Для цього полтавцям необхідно успішно зіграти в спарених матчах із таким же аутсайдером групи Е. У світлі турнірної стратегії багато вирішить саме перша зустріч українського й азербайджанського клубу.

«Карабах» — «Ворскла»

Четвер, 20:00, Баку, Олімпійський. Арбітр — Рой Рейншрайбер (Ізраїль). Пряма трансляція — на телеканалі «Футбол 1».

Незважаючи на негативні підсумки перших матчів у Лізі Європи, «Ворскла» в багно обличчям не вдарила. Й якщо в Лондоні «Арсенал» був банально сильніший за класом, то зі «Спортингом» команда Сачка «потягалася» знаменито. Все зіпсували лише заключні хвилини поєдинку, коли недоконцентрація призвела до прикрої поразки. Втім, і англійці, і португальці спочатку вважалися стовідсотковими фаворитами групи, а «Ворсклі» з «Карабахом» відводилася горезвісна роль аутсайдерів. Тим часом, зіграні лише два матчі, і ситуація ще може кардинально змінитися. У цьому плані у полтавського клубу — цілком прийнятний календар. Все ж у спарених битвах із «Карабахом» цілком можливо розраховувати на успіх, повідомляє Football.ua.

Ніхто не сумнівається, що свої амбіції має і команда Гурбана Гурбанова. Флагман азербайджанського футболу в останні роки демонструє позитивну динаміку розвитку, і вже давно котирується на рівні середняка європейського футболу. Легко і комфортно з «Карабахом» не буває нікому, що вже неодноразово підтверджувалося на ділі. У своєму чемпіонаті «скакуни» виступають достатньо впевнено, і за очками є потенційними лідерами. Після семи матчів у «Карабаху», як і у «Нефтчі» (зіграли вісім матчів), — по 19 пунктів, і основна боротьба за корону ще попереду.

У «Ворскли» в Прем'єр-лізі справи просуваються з перемінним успіхом. Полтавці поки що четверті, але на п'яти їм наступає ціла когорта потенційних конкурентів. А ось до третього рядка — цілих сім пунктів. Було чотири, але в минулому турі «Олександрія» переграла «Карпати», а «Ворскла» мінімально поступилася вдома «Динамо». До слова, в поєдинку з киянами у команди Сачка відверто мало що вдавалося. І в обороні без проблем не обійшлося, й атака особливою активністю не вирізнялася. Вже не вперше відчувається помітна втома основної обойми гравців, котрі не звикли до поєднання виступів одразу на кількох фронтах.

Матч із «Карабахом», враховуючи турнірну ситуацію в групі, стане для «Ворскли» вирішальним у плані боротьби за вихід із групи. Лише перемога дозволить українському клубу продовжити боротьбу за вихід у плей-офф. Інший результат буде на руку двом визнаним фаворитам та азербайджанській команді. Отже, настрій і концентрація на зустріч в Баку будуть на максимальному рівні. Хочеться вірити, що «Ворсклі» вдасться досягти своєї мети.

Цікаві факти

  • Фінал цьогорічного розіграшу Ліги Європи пройде саме на стадіоні Олімпійський у Баку;
  • Обидві команди в двох стартових матчах зазнали поразки.
Орієнтовні склади:

«Карабах»: Вагнер — Медведєв, Гусейнов, Ржезнічак, Аголлі — Мічел, Гараєв, Матаді, Зубір — Озобіч — Емегара.

«Ворскла»: Шуст — Пердута, Даллку, Чижов, Артур — Скляр, Чеснаков, Шарпар, Кулач, Дитина — Коломоєць.

ІА "Вголос": НОВИНИ