Ексклюзивний репортаж з головної будівлі Львова

Сьогодні, 4  листопада, у стінах Ратуші проходило пленарне засідання ЛМР. Відомо, що в міськраду можна потрапити тільки за наявності сертифіката про вакцинацію або ПЛР-тесту.

Втім вже на вході я зіштовхуюсь з неорганізованою роботою працівників. Спочатку муніципальна варта повідомляє мене про те, що пленарне засідання проходитиме без журналістів, а мені краще звернутись до пресслужби. Це мене дуже здивувало, але я вирішив не конфліктувати. Я відійшов у бік та спробував перевірити інформацію в інтернеті.

Вже через 5 хвилин вийшов інший охоронець та повідомив, що журналістів все-таки пропустять, але тільки після пред'явлення сертифіката про повний курс вакцинації від COVID-19. Також мене попередили, що в сесійну залу впускатиму виключно депутатів та доповідачів, а журналісти працюватимуть з балкону, який знаходиться над сесійною залою. Такі рішення були прийняті у зв'язку з карантинними обмеженнями.

Що ж, з однієї сторони такі рішення правильні, адже потрібна належна безпека, але з іншої - як спілкуватись з представниками влади та депутатським корпусом?

Сесійна зала з балкона

Як відомо, вчора міська комісія ТЕБ і НС прийняла рішення, в якому зазначено, що на засідання сесії Львівської міської ради допустять тільки тих, хто матиме сертифікат про повну вакцинацію від ковіду або негативний тест. Відтак на вході в сесійну залу в депутатів та доповідачів просили пред'явити сертифікат про повний курс вакцинації. Ті, хто його не мав, повинні були мати з собою ПЛР-тест на коронавірус, зроблений не пізніше ніж за 72 години.

Зазначимо, що у вівторок, 26 жовтня, також мала відбутись сесія Львівської обласної ради. Проте її перенесли через ситуацію зі захворюваністю на коронавірус. Більшість депутатів облради не з'явились на засіданні. Але, на відміну від обласної ради, колегії Львівської міської ради вирішила провести сесію ЛМР, не зважаючи на карантинні обмеження

Також зранку перед міською радою вчергове протестували підприємці малого бізнесу. Власники тимчасових споруд не можуть владнати конфлікт з органами місцевого самоврядування. Вони вимагають в мера тримати своє слово та не знищувати малий бізнес.

Пікет під Ратушею. Фото:Вголос

 

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», минулого тижня під час колегії міської ради було вирішено, що у сесійний зал впустять тільки депутатів. Всіх інших доповідачів проситимуть виходити на зв'язок через зум.

ІА "Вголос": НОВИНИ