Сотні мігрантів із Центральної Америки, торуючи свій шлях через південну частину Мексики до кордону США, в суботу розкололися на три групи. Про це у понеділок, 5 листопада повідомляє портал Yahoo!

Організатори «каравану» просили надати їм автобуси, але незаконних мігрантів відігнали від кількох міст у штаті Веракрус, категорично відмовившись приймати їх там.

Кілька тисяч людей вирішили ночувати в Іслі, що за 700 миль (1 160 кілометрів) на південь від кордону зі США, інший великий контингент подався до муніципалітету Хуан Родрігес Клара, ще один — до Тьєрра-Бланки, що на 80 миль (129 кілометрів) на північ.

Мігранти змусили мексиканських чиновників спрямовувати їх на північ узбережжям затоки штату Веракрус, цей маршрут уже назвали «шляхом смерті». Декотрі мігранти, опинившись поблизу мегаполісів Пуебла та Мехіко, вимагають надати їм медичну допомогу.

Влада Веракруса заявила, що у вересні ц. р. вони виявили останки щонайменше 174-х людей, похованих у нелегальних могилах. Та декотрі експерти заперечують, що вони належать мігрантам.

Стратегія «караванів» через свою чисельність дозволила їм просунутися Мексикою, а також надихнула інших мігрантів випробувати свою долю. Загалом країну заполонили вже більше 6 тис. таких переселенців.

Як писав «Вголос», до США вирушили 7 тис. мігрантів із Гондурасу.

Президент США Дональд Трамп назвав мігрантів, які зараз прямують Мексикою, кримінальниками та попередив про масове розгортання військових на кордоні.

Міністр оборони США Джеймс Меттіс затвердив запит Міністерства внутрішньої безпеки про спрямування додаткових військ до кордону США і Мексики.

Збройні сили США планують розмістити на кордоні США з Мексикою близько 5 тис. військових.

ІА "Вголос": НОВИНИ